...

Energiebespaarlening en subsidies

Slim investeren in je woning

Natuurlijk wil je je steentje bijdragen aan het milieu en zie je kunststof kozijnen die op hout lijken zitten. Maar als iemand meebetaalt, houd je je aanbevolen. Logisch. Wij vertellen je graag hoe je een duurzaamheidsslag slim kunt financieren met de Energiebespaarlening en subsidies.

  • Subsidies

Met kunststof kozijnen inclusief isolatieglas profiteer je behalve van een prettig binnenklimaat ook van een lagere energierekening. Omdat je daardoor bijdraagt aan de vermindering van Co2-uitstoot, verstrekt de overheid subsidie.

Energiesubsidiewijzer

Los van deze subsidies hebben gemeentes vaak ook nog een eigen subsidiepot. Wil je weten welke lokale subsidies voor jou van toepassing zijn? Dat lees je op de Energiesubsidiewijzer.

Veranderingen t.o.v. 2020

Waar je in 2020 nog twee isolatiemaatregelen moest treffen om aanspraak te maken op de ISDE of de SEEH, kun je vanaf 2021 een isolatiemaatregel (bijvoorbeeld kunststof kozijnen met HR++ glas) combineren met de aansluiting op het warmtenet of de aanschaf van een warmtepomp. Daarnaast is het subsidiebedrag voor HR++ lager dan het subsidiebedrag voor triple glas waardoor het mogelijk voordeliger is om triple glas aan te schaffen en het vervolgens weer bespaart op uw energiekosten.
Voor alle subsidies geldt dat je de investering eerst zelf voor dient te schieten. Heb je dit geld niet op de plank liggen dan is het wellicht interessant om gebruik te maken van de Energiebespaarlening van de overheid.

  • Energiebespaarlening

Met de Energiebespaarlening leen je tegen een aantrekkelijke rente die je met de besparing op je energierekening maandelijkse (deels) kunt terugbetalen. Je mag altijd boetevrij aflossen!

  • Vakantiegeld

Of je sla je vakantie een keer over. Het geld dat je overhoudt, investeer in je woning. In plaats van 3 weken aan de Costa del Sol, profiteer je de komende decennia van je wooncomfort met isolerende ramen en deuren.

  • Hypotheek verhogen

Je kunt ook overwegen om je hypotheek te verhogen nu de hypotheekrente zo laag staat. De extra kosten dek je af met de energiekosten die je bespaart met kunststof kozijnen inclusief isolatieglas. Overweeg anders een nieuwe hypotheek te nemen met een bouwdepot.

  • Financiële meevaller

Bij steeds meer banken betaal je vanaf juli 2021 boven een bepaald spaarbedrag negatieve rente. Heb je dus een financiële meevaller en wil je je geld niet op de bank zetten? Investeer het dan slim! Bijvoorbeeld in onderhoudsarme en isolerende kozijnen!

Bezoek de showroom

Ook al lijken isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien onbereikbaar, dit zijn ze meestal niet. Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Korte Baan 20 in Steenwijk. En kijk wat de mogelijkheden zijn. We denken graag mee over het financiële plaatje.