Brouwer 4u - nut van triple glas

Is triple isolatieglas zinvol?

Triple glas is hetzelfde als HR+++ isolatieglas. Driedubbelglas dus waardoor je een nog betere isolatie hebt tegen warmte, kou en natuurlijk geluid. De vraag die we veel krijgen: Is het de moeite om voor triple glas te kiezen in mijn kunststof kozijnen?

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Het is maar net wat je belangrijk vindt. HR++ isolatieglas isoleert ook heel goed. Maar ja, het feit is dat ramen vaak de grootste tochtgaten zijn. Een extra glas laag zorg dan toch voor 30% extra isolatie ten opzichte van een isolatieglas dat uit 2 lagen bestaat. Zeker als je langs een drukke weg, spoorlijn of vlak bij een vliegveld woont, profiteer je van een stillere woning.

Uitstekende isolatiewaarde

Behalve qua warmte-isolatie bereik je met isolatieglas ook winst dankzij extra geluidsisolatie. Als je kiest voor onze kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien in combinatie met triple glas creƫer je het best isolerende kozijn dat er op dit moment op de markt te verkrijgen is: het Energie Kozijn. Dit kozijn heeft een U-waarde van slechts 0,88 W/m2k. ter vergelijking: een houten kozijn met dubbelglas zit op 2,8 W/m2k.

Energiebesparing met triple isolatieglas

Onze LivIng profielen zijn speciaal gemaakt om er tripleglas in kwijt te kunnen. Je kiest zelf de uitstraling van het profiel (Hollands Blok: 6 graden aflopend of Hollands Facet 15 graden aflopend) Die je het mooiste vindt en natuurlijk in de kleur en structuur die je wenst. Triple isolatieglas is iets duurder dan HR++ glas maar je verdient dit al snel terug doordat je bespaart op je energiekosten.

Subsidies op kunststof kozijnen met triple isolatieglas

Kunststof kozijnen met triple glas is een investering. Controleer daarom via de Energiesubsidiewijzer of je gebruik kunt maken van subsidies. Met de SEEH-subsidie bijvoorbeeld mag je tegenwoordig een isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonnepanalen of aansluiting op het warmtenet. En het subsidiebedrag voor triple glas is hoger dan voor HR++ glas.

Bezoek onze showroom in Steenwijk

Wil je meer weten over onze kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien in combinatie met triple glas, neem dan contact met ons op en bezoek vrijblijvend onze showroom aan de Korte baan 20 in Steenwijk. Wij laten je graag het verschil in glas zien.