Kunststofkozijn4U Kunststof kozijnen - kunststof schuifpui voor meer daglicht - Kunststof kozijnen versus houten kozijnen

Kunststof kozijnen versus houten kozijnen

Je houten kozijnen beginnen slecht te worden en het is duidelijk dat je nieuwe nodig hebt. Ga je wederom voor hout of is het wellicht verstandiger om voor kunststof kozijnen te kiezen? Wij helpen je graag op weg, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Wat in jouw geval een slimme keuze is, hangt af van wat je voor ogen hebt? Wil je vooral deuren, ramen of een schuifpui die je niet hoeft te schilderen? Dan adviseren wij je voor kunststof te gaan. Dit materiaal is namelijk onderhoudsarm.

Isolerende kozijnen

Of ben je het gewoon zat om voor de mussen te stoken en zoek je vooral een isolerende voordeur, achterdeur of schuifpui? Ook dan is kunststof de beste keuze. Op den duur gaat hout namelijk ‘werken’ waardoor tocht ontstaat. Een eigenschap waar kunststof minder gevoelig voor is. Onze kozijnen zijn rondom versterkt met staal. Geen beweging in te krijgen. De isolerende werking van kunststof kozijnen is dus blijvend. Bovendien is een versterkt kozijn natuurlijk lekker inbraakveilig. Informeer eens naar ons toekomst proof Energie Kozijn. Zeker nu de gasprijzen de pan uit rijzen is het prettig dat de warmte in de winter niet naar buiten lekt.

Kunststof met 100% houtnerf

Als je een kozijn zoekt met een traditionele houtnerf omdat dit het beste aansluit bij de rest van je woning, dan kun je beide kanten op. Onze kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in 150 kleuren in een mat/metallic of houtnerf structuur. Zeker de LIGNA-structuur heeft een 100% houtnerfstructuur.

Kunststof kozijnen

Houten kozijnen

Onderhoudsarm

v

Langdurig isolerend

v

Inbraakwerend

v

Lijkt exact op hout

v

v

Speciale kozijnen voor triple glas

v

v

Kozijnprijzen

Waar je dus vroeger een verschil zag tussen houten en kunststof kozijnen is dat tegenwoordig met het blote oog niet meer te zien. Dat komt mede door de Hollandse Hoek® (rechte hoekverbinding), de 100% houtlook en verdiepte profielen. Zelfs de kunststof scharnierkapjes aan de buitenzijde van deuren zijn vervangen door ronde scharnieren zoals we deze kennen van houten deuren. Qua prijs liggen houten kozijnen iets hoger dan kunststof kozijnen.

Bezoek onze showroom in Steenwijk

Wij helpen je graag verder om specifiek voor jouw situatie de juiste keuze te maken. Neem gerust contact met ons op en bezoek vrijblijvend onze showroom aan de Korte Baan 20 in Steenwijk. Ook als je benieuwd bent naar de prijzen van kunststof kozijnen, staan we je graag te woord.