Kunststofkozijn4U kunststof kozijnen - Forse uitbreiding Brouwer4U - nieuwe showroom

Forse uitbreiding Brouwer4U aan Korte Baan in Steenwijk

Brouwer4U, het aan de Korte Baan 20 in Steenwijk gevestigde bedrijf van Kristian en Monica Brouwer, gaat fors uitbreiden. Er komt meer ruimte voor terrasoverkappingen, pelletkachels en kunststof kozijnen.

De showroom voor terrasoverkappingen, pelletkachels en kunststof kozijnen wordt twee keer zo groot en gaat van 150 naar 350 vierkante meter. Datzelfde geldt voor de werkplaats, die eveneens met 200 tot liefst 400 vierkante meter wordt vergroot.

‘We hebben gewoon meer armslag nodig’, leggen Monica en Kristian Brouwer uit. ‘We willen op een overzichtelijke wijze het alsmaar groter wordend assortiment tonen aan onze groeiende klantenkring. En omdat de activiteiten zijn toegenomen, hebben we bovendien voor onze medewerkers meer ruimte nodig.’

Uitbreiding Brouwer4U klaar in 2021

De bedoeling is om voor de kerst de contouren van het nieuwe aan het huidige pand grenzende gebouw wind- en waterdicht gerealiseerd te hebben, waarna het uiteraard nog van binnen moeten worden ingedeeld en afgewerkt. De verwachting is, dat in het tweede kwartaal van volgend jaar de nieuwbouw in gebruik kan worden genomen.

Behalve op de begane grond komen er op de eerste verdieping eveneens zo’n 400 extra vierkante meters beschikbaar. Die zullen worden gebruikt voor kantoren ten behoeve van  administratie en boekhouding. Hier zal tevens een bedrijfskantine worden gecreëerd.

Monica: ‘Onze buitenshowroom komt dus voortaan te vervallen. Maar we hebben binnen straks prachtige mogelijkheden om onze overkappingen, zonwering, kunststof kozijnen en pelletkachels opvallend onder de aandacht te brengen.’

Ruim vier jaar geleden is Brouwer4U op de huidige locatie van start gegaan met kachels en overkappingen. Kristian: ‘Daar zijn later de kunststof ramen, deuren en schuifpuien bijgekomen, maar ook het assortiment in de andere sectoren is verder gegroeid. Daarom is een uitbreiding zeer gewenst.’

Meer ruimte voor kunststof kozijnen     

De interesse in kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien groeit sterk.  ‘Elk kozijn wordt op maat gemaakt in de eigen moderne Nederlandse fabriek van Select Windows op basis van Schüco profielen’, legt Kristan uit. ‘Waarbij kan worden gekozen uit liefst 150 verschillende kleuren, voorzien van een houtnerf, een matte of metallic structuur. Dat levert een aanmerkelijke verbetering op van de woning. En het maakt niet uit of het gaat om een boerderij, bungalow, een nieuwbouw- of jaren dertig woning.’ Hij benadrukt, dat door toepassing van deze sterk isolerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen de woning op een stijlvolle wijze wordt verduurzaamd.

Terrasoverkappingen  

Een terrasoverkapping met zonwering zorgt voor een aangenaam klimaat en omstandigheden, waarin er optimaal valt te genieten. Kristian en Monica geven aan, dat er voor elke situatie in een serre of overkapping wel een adequate oplossing voorhanden is. Dankzij de modernste technologie, fraai design en een enorm kleurenpallet passen bijvoorbeeld de serrezonweringen van Weinor nagenoeg bij elke overkapping en maakt het dus niet uit of die van hout of aluminium is vervaardigd.

Veel gevraagd zijn de aluminium ‘tuinkamers’ (met polycarbonaat of glas), maar dat geldt evenzeer voor de van duurzaam Douglas hout vervaardigde producten. Zoals een fraaie en solide uitgevoerde blokhut, een royale schuur en een robuust prieel met rieten dak.

Meer sfeer met een pelletkachel                                         

De sfeer in een woning wordt verhoogd met een pelletkachel, die zowel vrijstaand of als inbouw kan worden geleverd en een gezellige en aangename warmte biedt. Er is keuze uit verschillende formaten (vermogen), stijlen en kleuren. Ook hier bestaat het assortiment uit topmerken als EdilKamin, Duroflame en MCZ.  Een pelletkachel is een zeer duurzame kachel met een hoog rendement en werkt op houtpellets, die geautomatiseerd worden verbrand. Aan de hand van de grootte van de ruimte en de gewenste temperatuur regelt de computer in de kachel alles zelf. Afhankelijk van de grootte van het vertrek kan worden gekozen voor het type kachel met het daarbij passende vermogen.

Indrukwekkende uitbreiding Brouwer4U  

Brouwer4u heeft de laatste tien jaar een indrukwekkende groei beleefd. Kristian Brouwer is bescheiden vanuit zijn woning begonnen, waarna in 2012 aan de Lange Baan 4 een pand werd betrokken. Na twee jaar volgde verhuizing naar een grotere locatie op nummer 17, waarna vier jaar geleden het nieuwe en huidige pand aan de Korte Baan aan de rand van Steenwijk is gerealiseerd. Enkele jaren geleden werd het aangrenzende perceel al aangekocht en nu volgt daar de gewenste en noodzakelijke uitbreiding. ‘We zijn blij, dat er in september een begin kan worden gemaakt met de werkzaamheden. Eerst de fundering en in oktober de betonnen vloer, waarna beplating en kozijnen zullen kunnen worden aangebracht.’

Showroom in Steenwijk blijft open voor advies op maat

Tijdens de uitbreiding Brouwer4U – verbouwing ben je van harte welkom in de huidige showroom aan de Korte Baan 20 aan de rand van Steenwijk. Wij adviseren je graag over de diverse mogelijkheden op gebied van kozijnen, terrasoverkappingen en pelletkachels. We stellen vrijblijvend een offerte voor je op.

Impressie nieuwe showroom: AR-chitectuur