Kunststofkozijn4U Kunststof kozijnen - aluminium overkapping met kunststof tuindeuren / openslaande deuren

Voor elke woning een passende oplossing

Brouwer4U heeft voor elke woning een passende oplossing. Of het nu gaat om een terrasoverkapping of kunststof kozijnen. 

Als gevolg van de effecten van de coronamaatregelen blijven deze zomer veel meer mensen thuis. Daardoor is er nadrukkelijk meer belangstelling om door de aanschaf van bijvoorbeeld een terrasoverkapping of kunststof kozijnen de thuissituatie (aanmerkelijk) te verbeteren.

Meer wooncomfort

‘Er is volop keuze’, zo geef Kristian Brouwer aan. ‘Je kunt als het ware de tuin veel nadrukkelijker bij de woning betrekken en daardoor het genot optimaal laten zijn.’ Er sprake van een uitgebreide keuze. Niet alleen in aluminium ‘tuinkamers’ (met polycarbonaat of glas), maar ook van duurzaam Douglas hout vervaardigde producten. Zoals een fraaie en solide uitgevoerde blokhut, een royale schuur of een robuust prieel met rieten dak.

Brouwer wijst erop, dat steeds meer overkappingen compleet worden gemaakt, waardoor ‘het  beleven’ alsmaar volmaakter wordt. Bijvoorbeeld door toepassing van zogenaamde slidingdoors. ‘Dan vergroot je werkelijk het woongenot, ook bij wat minder fraaie weersomstandigheden en wind.’

In overleg met Brouwer is onder vrijwel alle omstandigheden wel een oplossing realiseerbaar. Kristian: ‘We kunnen ook bestaande overkappingen van deuren voorzien en desgewenst voor terrasverwarming zorgen. Dat geldt tevens voor zonwering. Insteek is, dat we het iedereen zoveel mogelijk naar de zin willen maken, opdat volop kan worden genoten van de ongetwijfeld nog vele zonnige dagen, die we voor de boeg hebben.’

Uitgebreid assortiment

Brouwer 4U heeft tevens een uitgebreid assortiment in kunststof kozijnen, waarbij Kristian verwijst naar het gevarieerde aanbod van Select Windows. Deze naam staat borg voor een bijzonder veelzijdig en kwalitatief hoogstaand product. ‘Elk kozijn wordt op maat gemaakt in de eigen moderne Nederlandse fabriek op basis van Schüco profielen’, legt Kristan uit. ‘Waarbij kan worden gekozen uit liefst 150 verschillende kleuren, voorzien van een houtnerf, een matte of metallic structuur. Dat levert een aanmerkelijke verbetering op van de woning. En het maakt niet uit of het gaat om een boerderij, bungalow, een nieuwbouw- of jaren dertig woning.’

Met een zogenaamd ‘Hollands Blok’ wordt een strakke en robuuste uitstraling verkregen dankzij toepassing van een hoekig blok profiel met meer ruimte voor extra isolatiekamers in het kozijn. De koper van een ‘Hollands Facet’ weet zich  verzekerd van een strakke uitstraling met een schuin aflopend blok profiel. Dan is er verder nog het ’Hollands Accent’, waarbij onder meer sprake is van voldoende ruimte voor dubbelglas met een glasdikte vanaf 24 mm. Kristian Brouwer benadrukt, dat door toepassing van deze sterk isolerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen de woning op een stijlvolle wijze wordt verduurzaamd.

Hout uitstraling, maar onderhoudsarm

Select Windows is het als eerste op de markt gelukt om de uitstraling van houten kozijnen en de voordelen van kunststof kozijnen samen te brengen. Deze nieuwste ontwikkeling heet Ligna. De kozijnen zijn dan voorzien van een zijdeglans, vlammende houtnerfstructuur, die het kunststof kozijn als het ware ‘omtovert’ tot hout.

Zoals hierboven is omschreven zijn kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien onderhoudsarm, waardoor de bij ‘gewone’ kozijnen altijd ‘dreigende’ schilderwerkzaamheden overbodig zijn geworden. Bovendien trekken ze niet krom en blijven gedurende de gehele levensduur goed sluiten en dus isoleren.

Bezoek onze showroom in Steenwijk voor een advies op maat

Bij ‘Brouwer4U’ aan de Korte Baan 20 aan de rand van Steenwijk kan men in en rond de showroom kennis nemen van diverse mogelijkheden. We adviseren je graag op maat en stellen vrijblijvend een offerte voor je op.