Kunststofkozijn4U - Kunststof kozijnen schoonmaken - schoonmaaktips

Kunststof kozijnen schoonmaken – schoonmaaktips voor jouw kozijnen

Onze isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat je ze nooit hoeft te schilderen. Dit komt doordat het materiaal ongevoelig is voor weersinvloeden en het dus niet roest, rot of verkleurt. Dat scheelt een slok op een borrel, maar het betekent niet dat de kozijnen volledig vrij zijn van onderhoud.

Kunststof kozijnen schoonmaken

Zand, stof en ander vuil zijn niet te voorkomen, dus het is aan te raden om jouw kunststof kozijnen af en toe schoon te maken. We geven je graag tips om uw onderhoudsarme kozijnen schoon te maken. Vaak heb je niet meer nodig dan een zachte doek met een huishoudsopje. Een kleine moeite, want dat heb je tóch bij de hand als je de ramen zeemt.

Hardnekkig vuil op uw kozijnen

Mocht er hardnekkig vuil ontstaan op jouw kozijnen, ramen of deuren, zoals vogelpoep, kit of viltstift  gebruik dan in elk geval géén schuurmiddel of schuurspons. Vraag desnoods aan de adviseurs van Kunststofkozijn4you naar een speciaal schoonmaakmiddel. Om jouw kozijnen een extra beschermlaag te geven, kan je op een gladde structuur van jouw kozijnen (dus niet als je voor houtnerf hebt gekozen) een beetje autowas smeren. Dit legt een onzichtbaar vuilafstotend laagje over je kozijnen.

Hang en sluitwerk ramen en deuren onderhouden

Behalve de kozijnen zelf, is het belangrijk dat je eens per jaar het hang- en sluitwerk van de ramen en deuren onderhoudt. Zo is het raadzaam om de rubbers bij de draaiende delen af en toe te reinigen zodat het water er goed langs kan stromen. Voorkom dat de rubbers in aanraking komen met spiritus, want dan zou het kunnen dat de zwarte rubbers afgeven op de kozijnen. Loop eens per jaar ook de scharnieren even na met een beetje WD40. Gebruik voor de draaiende of schuivende delen olie of vet.

Do’s bij kunststof kozijnen

  • gebruik een huishoudsopje;
  • autowas ter bescherming op de gladde structuur;
  • gebruik eens per jaar WD40 voor de scharnieren;
  • vet de draaiende of draaiende delen eens per jaar in met olie of vet;
  • verwijder vogelpoep zo snel mogelijk;
  • zoek bij twijfel contact met Kunststofkozijn4U.

Don’ts bij kunststof kozijnen

  • schroef of boor niet in kunststof kozijnen;
  • gebruik géén schuurmiddel of schuurspons;
  • zorg dat jouw kozijnen nóóit in aanraking komen met zonnebrand;
  • gebruik géén agressieve schoonmaakmiddelen.

Bezoek de showroom in Steenwijk

Overweeg je onderhoudsarme kozijnen (die bovendien ook isolerend, inbraakwerend en zeer duurzaam zijn), neem dan contact op met het VKG-gecertificeerde Kunststofkozijn4u en bezoek de showroom aan de Korte Baan 20 in Steenwijk.