Kunststofkozijn4U Kunststof kozijnen - openslaande deuren - Tuindeuren

Openslaande tuindeuren of een schuifpui, wat kies jij?

Vaak krijgen wij de vraag: wanneer kies je nu eigenlijk voor een schuifpui en wanneer voor openslaande tuindeuren? Iedereen heeft een andere woning, een andere stijl en andere woonwensen dus een eenduidig antwoord op deze vraag is niet te geven.

Wél kunnen we je de eigenschappen van een schuifpui en openslaande tuindeuren vertellen zodat je daarna zelf een afweging kunt maken. In beide gevallen haal je in elk geval een enorme hoeveelheid licht binnen. Dit maakt jouw woning optisch groter.

Openslaande tuindeuren

Veel mensen die in oudere huizen wonen, hebben de keuken aan de achterzijde van de woning. Vaak met een loopdeur naar de tuin. Ernaast de woonkamer met een vast raam. Om gevoel van ruimte te creëren zien we dat de muur tussen de keuken en de woonkamer verdwijnt en dat het vaste raam naar de tuin vervangen wordt door een schuifpui of openslaande deuren. Hoe lekker is het om drempelloos van binnen naar buiten te lopen?

Onderhoudsarm en inbraakwerend 

Net als al onze kunststof kozijnen, ramen en deuren zijn ook de openslaande tuindeuren en schuifpuien onderhoudsarm en inbraakwerend. Je hoeft ze namelijk nooit meer schilderen en in de Select Windows fabriek zijn al onze producten rondom versterkt met staal. Geen doorkomen aan voor inbrekers.

Ventileren en luchten

Een schuifpui op een kiertje of openslaande tuindeuren op een haakje zijn dé manier om jouw huis te luchten. Zeker vandaag de dag een belangrijk thema. Maar ook continu ventileren is belangrijk. Met ventilatieroosters of speciaal ventilatiebeslag wordt dat gerealiseerd, zowel in schuifpuien als openslaande deuren. In de zomer zullen de pui en de tuindeuren vaak helemaal openstaan zodat de woning bij de tuin getrokken wordt. In de winter betrek je de tuin bij de woning. Dankzij de hoeveelheid glas heb je een prachtig zicht op je tuin.

Ruimtebesparende schuifpui

Het belangrijkste verschil tussen een schuifpui en openslaande tuindeuren is dat een schuifpui minder ruimte kost, met name op het terras of in de tuin. Bij een kleine tuin of op een balkon moet je de openslaande deuren wel kwijt kunnen, want ze nemen ruimte in. Wat verder handig is om bij je keuze mee te nemen, is dat je een schuifpui in zowel 2, 3, als 4 delen kunt bestellen. De doorgang hoeft niet midden in de pui. Openslaande deuren bestaan maximaal uit twee deuren. Ook de stijl van de woning telt mee. Openslaande deuren zien we vooral in jaren 30 woningen. Je kunt de woning herstellen in de oude staat, maar je kunt natuurlijk net zo goed voor een schuifpui kiezen.

Kunststof schuifpui Kunststof openslaande deuren
Huis en tuin wordt één

x

x

Onderhoudsarm

x

x

Keuze uit 150 kleuren/structuren

x

x

Inbraakwereld

x

x

Isolerend

x

x

Ruimtebesparend

x

Meer licht en ruimte

x

x

Op maat gemaakt

x

x

Bezoek onze showroom in Steenwijk voor een persoonlijk advies 

In onze showroom aan de Korte Baan 20 in Steenwijk ontdek je alle mogelijkheden van zowel tuindeuren als schuifpuien. Iedere woning is anders, net als elke woonwens. Wij komen graag bij je thuis kijken naar jouw specifieke situatie.