KunststofKozijn4U Steenwijk - kunststof kozijnen - soleren betekent ook ventileren

Isoleren betekent ook ventileren

Onze onderhoudsarme kozijnen isoleren zeer goed. Dit komt zowel je wooncomfort als je energierekening ten goede. Maar let wel: isoleren betekent ook ventileren! Zeker in deze tijd.

Houten kozijnen verliezen in de loop der tijd hun isolatiewaarde. Je merkt dit bijvoorbeeld als een raam of een deur begint te tochten. Misschien denk je: lekker toch die frisse lucht. Het is zeker belangrijk om schone lucht binnen te halen, maar niet via kieren in het hout.

Ventilatieroosters of ventilatiebeslag

Het is gezonder om sterk isolerende kozijnen, ramen en deuren te hebben en zélf verantwoord de ventilatie te regelen. Bijvoorbeeld met een speciaal daarvoor gemaakt ventilatierooster dat wij vaak plaatsen boven vaste ramen, de 4 ventilatiestanden op draaikiepramen of met zogenaamd PADK beslag op ramen of schuifpui. Ook een (mechanisch) ventilatiesysteem in jouw woning verdrijft de vieze luchtjes en haalt verse lucht binnen. Zo ververs je op een gezonde manier de lucht binnenshuis. Je voelt je dankzij deze frisse lucht al snel een stuk energieker.

Luchten versus ventileren

Het is logisch dat je in de winter de neiging heeft om alles potdicht te houden zodat je niet voor de mussen stookt. Hoe lekker dit ook lijkt, ventileren is van levensbelang. Ook als je daarmee koudere lucht naar binnen haalt. Met ventileren bedoelen we overigens niet een raam openzetten; dat is luchten. We bedoelen met ventileren structurele luchtverplaatsing in de woning.

Druppelvorming en condens

Merk je dat het vochtig is in huis? Dat zie je bijvoorbeeld als er druppelvorming of condens ontstaat aan de binnenzijde van jouw ramen. Dan is luchten een goed idee. Zet de ramen even vijf minuten wagenwijd tegen elkaar open. Zo verdrijf je het vocht en creëer je weer snel een gezond binnenklimaat. Daarna neemt de ventilatie het weer over.

Bezoek onze showroom in Steenwijk

Wij denken graag mee waar je vaste ramen, klepramen of draaikiepramen (standaard met 4 ventilatiestanden) plaatst. Het is namelijk niet de bedoeling dat je in de tocht zit als je lekker op de bank tv zit te kijken. Daarom nodigen we je graag uit in onze showroom aan de Korte baan 20 in Steenwijk. Daar laten we je graag de voordelen zien van onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien en informeren we je tevens over de balans tussen isoleren en ventileren.